Gefrustreerd? In 2 minuten stress verminderen

Wordt jouw rust en kalmte zo nu en dan ook flink op de proef gesteld door frustraties op de werkvloer? Binnen 2 minuten kun je stress verminderen en je kalmte terugvinden. Je werkt er volgens onderzoek bovendien beter, productiever en secuurder door.


Je ziet door de mappen heen je bureau nog maar amper, die presentatie moet vóór de middag af en ondertussen blijft Herman je bellen en mailen over het inkooprapport waar je voor hem naar zou kijken. Je breekpunt is nabij. In je hoofd kieper je de stapel mappen het kantoorraam uit, met de telefoon en je pc er achteraan waarna je op dramatische wijze het gebouw uit stormt.

In werkelijkheid probeer je je kalmte te bewaren, want je wil je baan toch wel houden. En je pc het raam uit gooien is ook best zonde. Wat is nou de meest effectieve manier om stress te verminderen en snel je kalmte terug te vinden? En waarom werkt dat beter dan met veel geweld je aftocht maken?

Tip: altijd haast en stress? Volg onze 1-daagse cursus time management!
Meer weten?

Stress verminderen voor beginners: heb je 2 minuutjes?

Het antwoord op de eerste vraag is: www.DoNothingFor2Minutes.com. Het antwoord op de vraag waarom dat werkt: omdat 2 minuten niets doen ontzettend goed is voor je brein, en daarmee voor je productiviteit en gezondheid.

stress verminderen met twee apps

Do Nothing For 2 Minutes is een website die doet wat de naam al verraadt: 2 minuten niets doen. Dit principe is gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen feit dat ‘even helemaal niets’ de meest effectieve manier is om je brein tot rust te brengen. Geen kopje koffie, geen krantje, geen Facebook. Niets werkt zo goed als ‘even helemaal niets’ om stress te verminderen.

Uit onderzoek van de Universiteit van Washington en Arizona onder een groep kantoorwerkers die elke week twee uur moesten mediteren (geavanceerd niets doen) is namelijk gebleken dat dit wonderen deed voor hun productiviteit, concentratie, geheugen en algemeen welzijn.

Twee uur per week? Waar moet ik die tijd vandaan halen? En wat denk je dat mijn baas er van vindt wanneer ik me een halve middag terugtrek om niets te doen? Juist. Daarom is Do Nothing For 2 Minutes zo ideaal.

Tip: meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'

Het kost je maar 2 minuten en wanneer je dit anti-frustratiemedicijn zelfs maar één keer per dag toedient, is dat al voldoende om je stress-niveau naar beneden te krijgen en meteen effect op je productiviteit te zien. En het is bovendien een erg simpele en toepasbare manier van mediteren.

Heb je ook geen twee minuten om stress te verminderen, want die stapel mappen had gisteren al weggewerkt moeten zijn, Johan wordt inmiddels zenuwachtig en die presentatie gaat zichzelf echt niet in elkaar zetten? Dan nog is het een goed idee om éven die tijd te pakken. Maak 2 minuten. Het kost je namelijk 2 minuten, maar je werkt daarna wel 10% sneller, beter en secuurder. Reken uit je winst.

Rust voor gevorderden: ‘Calm’ in 7 stappen

Bevalt dat rustmomentje van www.donothingfor2minutes.com je en wil je meer? Probeer dan eens de Calm-app van dezelfde makers: ook echt een aanrader voor iedereen die praktisch en gemakkelijk zijn tenen in de meditatie-vijver wil dippen om beter werk te verrichten.

Je volgt er de 7 stappen van kalmte – om écht helemaal tot rust te komen. Alle stappen zijn achtereenvolgens, maar ook los van elkaar toe te passen (voor een kort ontspanningsmomentje tussendoor bijvoorbeeld).

Geen zin om een app te installeren? Ga naar www.calm.com en neem een voorproefje!

stress verminderen doe je zo

Laat de kunst van kalmte vanaf nu zijn werk doen en las regelmatig een momentje tijdens je werk in, of dat nu 2 of 30 minuten zijn: je gaat er profijt van hebben!

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Mis geen enkele tip!
Meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'
Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!
© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X