Gefrustreerd? In 2 minuten stress verminderen

Gefrustreerd? In 2 minuten stress verminderen

23 Shares

Wordt jouw rust en kalmte zo nu en dan ook flink op de proef gesteld door frustraties op de werkvloer? Binnen 2 minuten kun je stress verminderen en je kalmte terugvinden. Je werkt er volgens onderzoek bovendien beter, productiever en secuurder door.


frustratie werkJe ziet door de mappen heen je bureau nog maar amper, die presentatie moet vóór de middag af en ondertussen blijft Herman je bellen en mailen over het inkooprapport waar je voor hem naar zou kijken. Je breekpunt is nabij. In je hoofd kieper je de stapel mappen het kantoorraam uit, met de telefoon en je pc er achteraan waarna je op dramatische wijze het gebouw uit stormt.

In werkelijkheid probeer je je kalmte te bewaren, want je wil je baan toch wel houden. En je pc het raam uit gooien is ook best zonde. Wat is nou de meest effectieve manier om stress te verminderen en snel je kalmte terug te vinden? En waarom werkt dat beter dan met veel geweld je aftocht maken?

Tip: altijd haast en stress? Volg onze 1-daagse cursus time management!
Meer weten?

Stress verminderen voor beginners: heb je 2 minuutjes?

Het antwoord op de eerste vraag is: www.DoNothingFor2Minutes.com. Het antwoord op de vraag waarom dat werkt: omdat 2 minuten niets doen ontzettend goed is voor je brein, en daarmee voor je productiviteit en gezondheid.

Do-Nothing-for-2-Minutes

Do Nothing For 2 Minutes is een website die doet wat de naam al verraadt: 2 minuten niets doen. Dit principe is gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen feit dat ‘even helemaal niets’ de meest effectieve manier is om je brein tot rust te brengen. Geen kopje koffie, geen krantje, geen Facebook. Niets werkt zo goed als ‘even helemaal niets’ om stress te verminderen.

Uit onderzoek van de Universiteit van Washington en Arizona onder een groep kantoorwerkers die elke week twee uur moesten mediteren (geavanceerd niets doen) is namelijk gebleken dat dit wonderen deed voor hun productiviteit, concentratie, geheugen en algemeen welzijn.

Twee uur per week? Waar moet ik die tijd vandaan halen? En wat denk je dat mijn baas er van vindt wanneer ik me een halve middag terugtrek om niets te doen? Juist. Daarom is Do Nothing For 2 Minutes zo ideaal.

Het kost je maar 2 minuten en wanneer je dit anti-frustratiemedicijn zelfs maar één keer per dag toedient, is dat al voldoende om je stress-niveau naar beneden te krijgen en meteen effect op je productiviteit te zien. En het is bovendien een erg simpele en toepasbare manier van mediteren.

Heb je ook geen twee minuten om stress te verminderen, want die stapel mappen had gisteren al weggewerkt moeten zijn, Johan wordt inmiddels zenuwachtig en die presentatie gaat zichzelf echt niet in elkaar zetten? Dan nog is het een goed idee om éven die tijd te pakken. Maak 2 minuten. Het kost je namelijk 2 minuten, maar je werkt daarna wel 10% sneller, beter en secuurder. Reken uit je winst.

Rust voor gevorderden: ‘Calm’ in 7 stappen

Tip: meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'

Bevalt dat rustmomentje van www.donothingfor2minutes.com je en wil je meer? Probeer dan eens de Calm-app van dezelfde makers: ook echt een aanrader voor iedereen die praktisch en gemakkelijk zijn tenen in de meditatie-vijver wil dippen om beter werk te verrichten.

Je volgt er de 7 stappen van kalmte – om écht helemaal tot rust te komen. Alle stappen zijn achtereenvolgens, maar ook los van elkaar toe te passen (voor een kort ontspanningsmomentje tussendoor bijvoorbeeld).

Geen zin om een app te installeren? Ga naar www.calm.com en neem een voorproefje!

kalmte vinden
Laat de kunst van kalmte vanaf nu zijn werk doen en las regelmatig een momentje tijdens je werk in, of dat nu 2 of 30 minuten zijn: je gaat er profijt van hebben!

23 Shares
Mis geen enkele tip!
Meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'
Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!
Over de auteur

Gerald Essers • samen met mijn team bij Time Management.net help ik mensen en organisaties om met onze cursus time management hun tijd zo optimaal mogelijk te benutten door slimmer te werken. We inspireren vele grote en kleine organisaties in binnen- en buitenland waaronder: Shell International, Vodafone, Siemens, RTL Nederland, Rabobank, HP, L’Oréal, Heineken, diverse ministeries en universiteiten.

Comments

  1. vrouw (56) met step reageert:

    Wat als je niet meer werkt, dankzij een ernstig invaliderend ongeluk? Als je zit met woede, verdriet en dus frustratie? Die werken verlammend. Al je talenten, maar ook jijzelf, doen er niet meer toe. Anti-depressiva voorkomen dalen maar ook pieken. Wat helpt tegen die frustratie? Zónder beroep kun je ook stress hebben.

Trackbacks

  1. […] zou moeten of willen besteden. Ruil bijvoorbeeld een uur tv kijken in voor een uur joggen, een uur mediteren of niets doen of een uur met de kleine naar de speeltuin om de […]

  2. […] Je kunt tijdens je werkdag, wanneer je merkt dat je hoofd vol dreigt te raken, 2 minuutjes een simpele meditatieoefening doen. • De Mindfulness app is een moderne en praktische manier om onder begeleiding elke dag 10 […]

  3. […] beelden te kijken terwijl er een ontspannend deuntje klinkt. Een simpele methode die – wetenschappelijk bewezen – werkt als je merkt dat je gespannen […]

  4. […] Wil je iets dat je al tijdens je (stressvolle) werk overdag kunt innemen? Zet dan een flinke kop groene thee (L-Theanine is een stress-killer), bij voorkeur met citroenmelisse. Geeft je ontspanning én een energieboost, vertelt onderzoek ons. Combineer je kop thee zo nu en dan met deze handige 2-minuten-techniek voor stress verminderen. […]

X