Al lange tijd lusteloos en opgebrand? Met tegenzin naar je werk? Deze gratis online test vertelt je of wat je voelt die gevreesde burn out is, of toch iets anders. Handig, want meten = weten. Test het daarom en blijk jij er last van te hebben, dan helpen een aantal adviezen je op weg.  

Waarom burn out test doen? Kom het probleem onder ogen

Regelmatig ‘s nachts wakker schrikken, hartkloppingen, een verdoofd gevoel — allemaal dingen die jij de laatste tijd regelmatig ervaart. “Heb ik een burn out?” vraag je jezelf af. Je merkt namelijk dat je steeds vaker met tegenzin naar je werk gaat en meedenken tijdens die vergadering? — je hebt er simpelweg de kracht niet meer voor.

Hartstikke naar, natuurlijk. Niet alleen heeft dat effect op je gemoedstoestand en jouw gezondheid, je merkt dat je relaties en je werkprestaties er ook onder lijden. En die vicieuze cirkel die daaruit voortvloeit, laat je nou ook niet bepaald beter voelen:

Want jij voelt je namelijk…. schuldig.

Schuldig ten opzichte van je werkgever dat je nu alwéér niet op tijd dat rapport op zijn bureau hebt liggen. Schuldig ten opzichte van je partner omdat je niet te porren bent voor een gezellig avondje uit. Schuldig ten opzichte van jézelf dat je het ‘zover hebt laten komen’.

Burn out test — een indicatie in 5 minuten

En wat doe je daardoor?

Juist, je doet nóg meer je best, je pusht nóg harder, je werkt een uurtje langer zodat je wél dat dossier op tijd kan inleveren — jij wil namelijk niet de intentie wekken dat je je werk niet leuk vindt of de werkdruk niet aankunt.

Dat je je hierdoor nog meer uitgeput voelt, neem je daarom voor lief. Want laten we eerlijk zijn, burn outs – daar lijden alleen mensen aan die bezwijken onder de druk. Toch?

Doordat jij je vastklampt aan deze verkeerde (!) overtuiging, bagatelliseer jij vervolgens je eigen symptomen:

“Die slapeloze nachten, ik moet gewoon minder cafeïne drinken.”

“Dat ik opzie om naar kantoor te gaan, heeft waarschijnlijk een andere reden.”

“Ik voel me waarschijnlijk uitgeblust omdat ik de laatste tijd de weinig hebt gesport.”

“Ik heb op dit moment simpelweg een stressvolle periode — volgende week zal het anders zijn…”

Hoeveel drogredenen jij ook kunt verzinnen, een burn out veeg je niet onder het tapijt. Je kunt dan wel blijven zoeken naar andere oorzaken die verklaren waarom jij je op dit moment zo… leeg voelt, maar ooit zul je het onder ogen moeten komen: je hebt waarschijnlijk te maken met een (opkomende) burn out.

En dat is. niet. erg.

Zodra namelijk blijkt dat jij lijdt aan een die burn out, valt er een enorme last van je schouders — je weet eindelijk wat er scheelt en je kunt nu actief stappen gaan zetten naar herstel. Check daarom aan de hand van onderstaande burn out test of jij inderdaad te maken hebt met deze nare beroepsziekte, en in welke mate.

Burn out test

Doe de burn out test: overmatige stress of (beginnende) burn out?

Deze gratis burn out test helpt jou binnen 5 minuten inzicht te krijgen in waar jij je op dit moment bevindt — duiden jouw symptomen bijvoorbeeld op een teveel aan stress of zit je toch eerder in de gevarenzone van een burn out. Direct na het invullen, weet jij het.

Wat gebeurt er na de test?

Zodra jij je test hebt ingevuld, ontvang je direct de uitslag in je mailbox — je moet dus wel even je mailadres invullen. Wees hierbij gerust, we gebruiken dit alleen voor het versturen van de uitslag. Je zult van ons géén verdere mails ontvangen en we slaan de informatie ook niet op — wel zo fijn.

Vervolgens zul je, naast de uitslag, ook een op maat gemaakt advies ontvangen.

Tot slot

Ongeacht wat er uit de test komt, onthoud dat de uitslag geen oordeel velt over wie jij bent als persoon. Het hebben van een burn out is geen teken van zwakte en het zegt niets over de of jij wel of niet de werkdruk aankunt.

Blijf er dus niet langer mee rondlopen en onderneem actie zodat jij binnen no time weer in jouw eigen vertrouwde vel zit!

Dus, zodra jij er klaar voor bent kun je op de onderstaande link klikken en starten met het maken van de test.

Burn out test

Meer weten?

Wil je nou meer weten over dit onderwerp, check dan ook eens deze artikelen over burn out, oververmoeidheid of stress.

Wil je daarnaast leren hoe jij makkelijker met de werkdruk kunt omgaan en op die manier in de toekomst een burn out kunt voorkomen, kijk dan eens naar jouw manier van werken.

Zodra jij het namelijk lastig vindt om het overzicht te bewaren en vooral moeite hebt met het bepalen van prioriteiten, kan het zomaar voorkomen dat je structureel te veel hooi op je vork neemt — een burn out ligt dan haast altijd in het verlengde.

Door het volgen van een 1-daagse Time Management training, leer jij hoe jij beter met deze zaken kunt omgaan. Jij leert een aantal handige tips en trics waardoor jij moeiteloos al die balletjes in de lucht houdt — zonder stress.

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog