Elke dag een beetje slimmer worden, bijleren en je persoonlijke ontwikkeling opkrikken. Het kan, zelfs als je het ontzettend druk hebt! Met één app, die jouw persoonlijke ontwikkeling kant-en-klaar voorschotelt – om 15 minuten per dag te verorberen.

Wat doe jij voor je persoonlijke ontwikkeling? Misschien wil je een cursus Time management of een training Assertiviteit volgen. Of je hebt een leeslijst met de nieuwste persoonlijke ontwikkeling boeken binnen jouw vakgebied of op privé-vlak.

Dat kan, natuurlijk. Maar het kost toch telkens aardig wat werk, en tijd… En dat laatste is precies waar jij al een gebrek aan hebt, als drukbezette kantoorwerker, en verantwoorde ouder, en liefdevolle partner, en goede vriend en hobbyist van vanalles en nog wat! Wanneer kom je dan écht aan die persoonlijke groei en ontwikkeling toe, als je tijd al opgaat aan al die andere dingen? Wanneer volg je nou écht die training of lees je nou écht die boeken die je business of je persoonlijk leven vooruit helpen?

Nooit. Of zelden. Daar komt het in de praktijk waarschijnlijk op neer.

Heb ik gelijk? Geef nog niet op! Want er ís dus een alternatief. Eentje die niet zoveel tijd en werk kost, maar je wel de resultaten levert: persoonlijke ontwikkeling, doordat jij een paar boeken per week leest op jouw interesse- en werkvlak – binnen no time.

En we noemen ‘m:

Blinkist.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling met Blinkist – werkt zo

“Never stop learning.”

Een spot-on slogan die deze app helemaal waar maakt.

Blinkist is namelijk dé app die boekensamenvattingen van non-fictie op alle vlakken levert, om jouw persoonlijke ontwikkeling gaande te houden. Dat is de samenvatting. Geen promo-praatje, maar oprecht enthousiasme.

Wat Blinkist namelijk voor je doet, is lezen wat er gelezen moet worden en jou vervolgens alleen maar opzadelen met de belangrijkste punten uit een bepaald persoonlijke ontwikkeling boek. Te lezen in 15 minuten of minder.

En geloof me: in de meeste gevallen mis je echt niks, wanneer je alleen de hoofdpunten voorgeschoteld krijgt. Het gros van de persoonlijke ontwikkeling boeken brengt namelijk één heldere boodschap voort, met een hoop poespas er omheen. Jij snapt ‘m zeker ook zonder die poespas: met alleen de kernboodschap samengevat en uitgelegd. Dat is wat Blinkist voor je doet.

Op die manier vat je binnen een kwartier het hele principe van persoonlijke ontwikkeling knijters als:

Om er maar een paar te noemen. Kunnen deze titels je gestolen worden en zoek je liever iets op het vlak van ‘technologie’, ‘mindfulness’ of ‘biografieën’? Kan ook. Blinkist heeft 18 verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen. Met meer dan 2100 titels in totaal in hun archief, heb je waarschijnlijk al meer keuze dan je lief is – welke categorie jou ook aanspreekt.

‘Economie’ bijvoorbeeld, kun je uitgebreid doorheen bladeren om te zien wat je hierover wil leren in een 15-minuten-samenvatting. Om een titel vervolgens snel op te slaan in je leeslijst:

persoonlijke_ontwikkeling_4

Weet jij al precies welke titels je wil leren kennen? Kan ook, met rechtstreeks zoeken. Nog geen idee, en raak je liever geïnspireerd? Een beetje rond scrollen door aanbevolen titels kan ook. Aanbevolen door de Blinkist redactie (rondom productiviteit bijvoorbeeld) óf door iemand van wie jij graag aanbevelingen aanneemt. Aanbevelingen van Bill Gates bijvoorbeeld. Of van Arianne Huffington. En nog mooier, als je een aantal titels gelezen hebt, krijg je vanzelf aanbevelingen die bij jouw voorkeuren passen. Kunnen rechtstreeks naar je leeslijst.

Zodra je je leeslijst compleet hebt en aan de slag wil, klik je het boek aan voor de betreffende samenvatting en krijg je een dergelijk scherm te zien. Hier klik je vervolgens in een minuut of 10 tot 15 doorheen, en je weet alles uit het betreffende boek wat je moet weten! Highlighten van favoriete stukjes tekst kan ook, zoals je ziet in deze mobiele variant van een ‘Blink’ boeksamenvatting.

En, al zin om door het aanbod te scrollen en vandaag je portie persoonlijke ontwikkeling te verorberen? Dat kan, op een paar manieren.

Starten met Blinkist – doe je zo

Een account aanmaken kun je op een paar manieren doen.

 • Gratis probeer-versie. Je krijgt elke dag 1 boek voorgeschoteld door de redactie. Geen keuze dus, maar wel elke dag nieuwe kansen voor persoonlijke ontwikkeling in 15 minuten!
 • Plus-account, betaald. Je kunt zelf door het hele assortiment struinen en lezen wat je wil. Samenvattingen kun je direct lezen, op je leeslijst zetten of zelfs downloaden om later offline te lezen.
 • Premium-account, betaald. Dezelfde voordelen, én de optie om je Blinkist boeksamenvattingen te syncen met Evernote en Kindle e-reader. Plus, mooi extraatje: samenvattingen luisteren, in plaats van lezen. Werkt nog beter.

Het liefst gratis?

Ik kán me nu zo voorstellen dat je, om te beginnen, überhaupt niks wil betalen. De probeer-versie is erg aan te raden, in dat geval.

En ik zei het eerder al: Blinkist is dé app voor boeksamenvattingen. Maar er zijn er natuurlijk (veel) meer. Die zijn echter stuk voor stuk beperkter, slechter en/of duurder. Daarentegen bestaan er wel gratis alternatieven. Ook minder goed, maar acceptabel als je niet hoeft te betalen. Zo heb je:

 • Nugget. Eenzelfde dienst, alleen online. Stopt helaas, maar de bestaande samenvattingen zijn wel nog te bekijken. Een stuk minder titels: 150. Interessant detail, te vinden in hun laatste post:

“If you’re looking for a Nugget alternative, we highly recommend Blinkist.”

 • 4 Minute Books. Heeft iets meer dan 365 samenvattingen op een rijtje, allemaal bij elkaar te vinden op 1 pagina. Je moet dus wel net even weten wat je zoekt. Ook leuk: 4 Minute Books raadt Blinkist ten zeerste aan als beter alternatief. Oprichter is groot fan.

Aan jou de keuze! Één van deze gratis opties: de gratis variant van Blinkist met 1 willekeurig boek per dag, Nugget met een assortiment van 150 boeksamenvattingen online te lezen, of 4 Minute Books met 365 boeksamenvattingen op een rij.

… Of Blinkist met korting

Da’s een mooie. De betaalde versies van Blinkist, Plus en Premium, kosten niet veel. De eerste €49,99 en de tweede €79,99. Dat is 14 of 22 cent per dag om oneindig veel boeken te lezen voor je persoonlijke ontwikkeling. Maar dat kán nog altijd goedkoper.

Via deze link krijg je de betaalde versies van Blinkist met 20% korting

Dat betekent €39,99 voor Blinkist Plus en €63,99 voor Premium. Als je bijvoorbeeld voor het Plus-account gaat, wat ik aanraad als beginner met Blinkist, dan betaal je dus maar iets meer dan €3,- per maand. Voor onbeperkte persoonlijke ontwikkeling. Mooie deal!

Blijk je het toch echt niks te vinden, zodra je er een paar weken mee bezig bent, dan kun je nog altijd opzeggen en krijg je je geld terug. Zonder uitgebreide formulieren of lastige vragen. Gewoon ‘niet goed, geld terug’.

Een andere erg Hollandse optie voor Blinkist met korting is deze: deel je abonnement met een vriend of collega. Je kunt de app tegelijkertijd gebruiken en deelt zo de kosten. Da’s dus €20/25 of €32/40 per jaar, als je één andere Blinkist-fan vindt.

Dus

Het klinkt misschien allemaal een beetje als een promo-praatje, maar dat komt alleen maar omdat het echt een goede dienst is – als je veel boeken in weinig tijd wil lezen om je persoonlijke ontwikkeling voort te stuwen.

Heb je daar zin in, dan kun je met een instap-optie beginnen (de gratis variant van Blinkist, of eens rondneuzen bij Nugget of 4 Minute Books). Wil je meer, dan ga je door naar Blinkist Plus of Premium met korting.

Als je eenmaal aangemeld bent, met welke account dan ook, dan kun je lekker beginnen met browsen door de categorieën, de aanbevelingen en het aanbod.

Onze eigen trainer David bijvoorbeeld, die is al om:

“Ik gebruik Blinkist een paar maanden en het is leuk om af en toe weer eens iets over een nieuw onderwerp te lezen.”

Laat je net als David op z’n minst inspireren door wat er allemaal te vinden is om jouw persoonlijke ontwikkeling te boosten – en kijk daarna hoe ver je wil gaan, hoeveel je wil lezen, hoezeer je wil ontwikkelen. Zonder dat het je uren waardevolle leestijd kost, waarin je nog zoveel andere dingen had kunnen doen. Pak gewoon de 15 minuutjes dat je in de trein naar huis zit, ‘s avonds op de bank voordat je met je dagelijkse Netflix-marathon begint. Die loze kwartiertjes die vul je vanaf nu super nuttig op. Dat is nog eens time management.

De rest is nu aan jou! Lekker lezen, ontzettend ontwikkelen. 😉

Meer handige snufjes en gadgets? Dan hebben wij dé perfecte Tijdwinst podcast-aflevering voor jou: “De (on)zin van gadgets”. Björn en David bespreken welke gadgets jouw productiviteit naar ongekende hoogtes kunnen tillen en welke je beter links kunt laten liggen.

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog