Stoppen met snoepen / roken / … ? Lees: ‘The Power of Habit’

Stoppen met snoepen / roken / … ? Lees: ‘The Power of Habit’

Nee, niet ‘The Power of the Hobbit’. ‘The Power of Habit’ heeft niks te maken met dwergen, maar met kantoorwerkers die zaken een stuk slimmer kunnen aanpakken in werk en leven door hun (slechte) gewoontes te veranderen – met de revolutionaire en wetenschappelijk onderbouwde ‘Habit Loop’ van Charles Duhigg. Oja, en je krijgt het e-book gratis erbij!

‘Why We Do What We Do In Life And Business’ luidt de ondertitel van het boek ‘The Power of Habit’. (Of in de Nederlandse vertaling: ‘Waarom we doen wat we doen en hoe we dat kunnen veranderen’.) Met een reden.

Tip: altijd haast en stress? Volg onze 1-daagse cursus time management!
Meer weten?

the power of habitAuteur Charles Duhigg geeft de lezer graag – een verbazingwekkend en vernieuwend – inzicht in hoe gewoontes werken, zodat het een stuk makkelijker wordt om ze te verbeteren. Van je slechte gewoontes afkomen is namelijk geen kwestie van stoppen, maar een kwestie van “je slechte gewoonte overschrijven met een goede gewoonte”.

Het wie, wat en waar van ‘The Power of Habit’ en waarom ik hem je absoluut aanbeveel:

Voor wie is het boek bedoeld?

Voor iedereen die een slechte gewoonte heeft waar hij of zij vanaf wil… Voor iedereen, dus. Charles Duhigg richt zich in zijn boek voornamelijk op kantoorwerkers, maar dat betekent niet dat de rest de moeite niet hoeft te nemen om het boek überhaupt maar op te pakken. Integendeel. Leest het allen.

Waarom moet ik dit lezen?

45% van onze dag bestaat (onbewust) uit gewoontes! Handelingen die ons brein niet meer hoeft te registreren en daarom op de automatische piloot gaan. Óók de slechte gewoontes. Om die te veranderen moet je ze van de automatische piloot afhalen. Iets dat alleen kan als je weet hoe ze daarin terecht zijn gekomen.

Duhigg legt je uit hoe: aan de hand van de ‘Habit Loop’. Een theorie die ruwweg rekening houdt met 3 componenten van een (slechte) gewoonte, waarvan je er 1 moet vervangen en 2 moet behouden…


Een vrij vernieuwend inzicht in gewoonteverandering.

Wat weet Charless Duhigg ervan?

Waarom we deze beste man gerust op zijn woord mogen geloven, terwijl hij zelf geen wetenschapper is? Mijn antwoord: geloof hem juist omdat hij geen wetenschapper is.

Tip: meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'

Hij is een gerenommeerd journalist die ruime en geprezen ervaring heeft met het induiken in en het uiteenzetten van een thema. Hij heeft geen belangen bij de uitkomsten. Hij observeert, analyseert en concludeert alleen maar – waardoor de uitkomsten veel betrouwbaar zijn dan van iemand die graag zijn eigen wetenschappelijke theorie in de markt wil zetten.

Duhigg las honderden wetenschappelijke artikelen over het onderwerp en interviewde menig wetenschappelijk schrijver van die stukken om nog meer antwoorden en inzichten te krijgen in het hoe en wat van gewoonteverbetering. Een gedegen en geloofwaardige basis.

Of zoals professor psychologie aan de universiteit van Virginia (en auteur van het boek ‘Redirect: The Suprising New Science of Psychological Change’) de kunde van Duhigg benoemt:

“Dit is geen zelfhulpboek van één auteur die zijn huisgemaakte middeltjes overbrengt, maar een serieuze blik op de wetenschap achter het vormen en veranderen van gewoontes.” – Timothy D. Wilson

Waar is het boek te vinden?

Overtuigd? Mooi! Lezen maar:

  • Hier vind je het gratis e-book
  • Hier lees je een korte samenvatting van 6 pagina’s
  • Hier koop je het originele (of hier het Nederlandse) boek hard copy, voor op je boekenplank
cursus time management
Mis geen enkele tip!
Meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'
Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!
Over de auteur

Gerald Essers • samen met mijn team bij Time Management.net help ik mensen en organisaties om met onze cursus time management hun tijd zo optimaal mogelijk te benutten door slimmer te werken. We inspireren vele grote en kleine organisaties in binnen- en buitenland waaronder: Shell International, Vodafone, Siemens, RTL Nederland, Rabobank, HP, L’Oréal, Heineken, diverse ministeries en universiteiten.

Trackbacks

  1. […] dat gaat het makkelijkst door hem te vervangen met een goede, bewees onder andere gewoonte-expert Charles Duhigg. Niet alleen ben je dan van je tijdverspilling door slechte gewoontes af; je hebt er ook weer […]

  2. […] wil je het proces om je gewoonte te doorbreken leuk maken, zet er dan een straf of beloning tegenover. Bij iedere keer klagen gooi je een euro in de pot. […]

  3. […] is één van de drie onderdelen in die neuronencirkel van slechte gewoontes en verslavingen. ‘The Habit Loop’, wordt die ook wel […]

X