Het kan komen door stress, door gepieker over je werkdag of gewoon doordat je nog niet moe bent: niet snel in slaap vallen Een ding staat vast: het is verschrikkelijk irritant. Gelukkig is er een wetenschappelijk onderzochte 1-minuut-methode die helpt. En die eigenlijk neerkomt op… Precies het tegenovergestelde doen van wat je zou denken.

Slecht slapen kan behoorlijk funest zijn voor je productiviteit. En het is op de lange termijn sowieso slecht voor je gezondheid. En oja: vreselijk frustrerend ook. En dáár zit hem het probleem.

Hoe langer we liggen te woelen en lastiger snel in slaap vallen wordt, hoe meer we ons ergeren. We worden steeds onrustiger om niet in slaap te kunnen vallen en al die emoties hebben alleen maar een averechts effect: ze houden je wakker.

“Hoe kunnen we die angst wegnemen?”, moeten de wetenschappers achter dit slaap-onderzoek gedacht hebben. “Door precies het tegenovergestelde te doen!” was het verrassende antwoord.

Wat dat betekent?

Probeer dus wakker te blijven en je valt sneller in slaap. Gewoon omdat je je slaap niet meer zo forceert en je zo al die energieke frustratie- en angstemoties niet stimuleert. Zo simpel dat we het zelf hadden kunnen bedenken, toch? Gelukkig kunnen we er vanaf nu in elk geval zelf van profiteren.

Snel in slaap vallen? Doen!

Voldoende kwaliteitsslaap is het meest onderschatte onderdeel van onze dag. Het reset je brein, reduceert stress, versterkt je immuunsysteem, verlaagt je bloeddruk, maakt je beslissingsvaardiger, zwengelt je werkgeheugen aan, houdt je emoties in toom, verbetert je (werk)dag, lost zelfs gifstoffen in je hoofd op en… Moet ik nog even doorgaan?

Zoals je ziet, goed slapen is belangrijk, snel in slaap vallen helpt daar bij en met deze omgekeerde ‘ik wil niet in slaap vallen’-truc doe je er wat aan.

Helder? Nog niet? Dan wordt het misschien tijd voor wat extra uurtjes slaap.

Leer meer over beter slapen

Of lees een van de volgende inspirerende artikelen boordevol met tips over beter slapen:

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog