REWORK: top 3 inzichten uit een must-read

‘REWORK’, een fenomenaal boek over slimmer werken. De 3 beste adviezen (en het was lastig kiezen, geloof me) uit deze mustread voor elke kantoorwerker en ondernemer – op een rijtje.

“Negeer dit boek op eigen risico”, zegt de beroemde marketing blogger en auteur Seth Godin over REWORK. En niet onterecht. REWORK is voor velen werkelijk een nieuw inzicht in slimmer werken. Wat zeg ik? Het zit barstensvol nieuwe inzichten in slimmer werken.

Tip: altijd haast en stress? Volg onze 1-daagse cursus time management!
Meer weten?

De ene na de andere knaller wordt er doorheen gejaagd, alsof het niks is. Compacte hoofdstukken met elk een niet te weerleggen advies, dat totaal indruist tegen de logge werksystemen van nu.

Rework

Mijn advies: lees ze allemaal, stuk voor stuk, woord voor woord, van begin tot eind. Loop alvast lekker warm met deze 3 inzichten:

3. Schrijf geen grote businessplannen

“Aan de slag gaan zonder plan lijkt misschien eng, maar blind een plan volgen dat geen verband heeft met de realiteit is nog veel enger.” – REWORK

Dat komt omdat enorme businessplannen schrijven bij nader inzien inderdaad niet erg soepel werkt. Je schrijft het, het lijkt allemaal groter dan het is en je ziet er als een berg tegenop. “Plannen van meer dan een paar kantjes eindigen in je archiefkast”, zegt auteur Jason Fried. Klopt, he?

“Wat je doet, doet ertoe. Niet wat je zegt of plant.”, is daarom één van de beste boodschappen uit het boek.

 

2. “Ik heb geen geld/ervaring/materiaal/personeel/tijd” is geen excuus 

Al deze factoren zijn geen excuus om ergens niet aan te beginnen, het zijn juist factoren die in je voordeel kunnen werken. Je bent nu zo lean en mean als je ooit zal zijn, in je eentje met je idee. Geen vergaderingen, geen problemen met collega’s, geen externe investeerders die vanalles van je willen, geen gebouw, geen contracten, geen noem-maar-op. Maak daar gebruik van, juist nu. 

Massa maakt je namelijk alleen massief. En log. En een logge olifant komt nooit van de grond. Stijg dus nu op, nu je nog zo licht als een veertje bent.

1. Momentum voedt motivatie

“Momentum voedt motivatie. Bouw het op door iets gedaan te krijgen en daarna door te gaan naar het volgende. Het houdt je aan de gang.” – REWORK

REWORK pleit tegen lange takenlijsten, grote beslissingen en enorme projecten. Deel alles liever op in behapbare partjes en je blijft vliegen op die brandstof, op dat momentum.

Tip: meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'

Doe je dat netjes en stort je motivatie desondanks telkens naar de grond? Denk dan nog eens goed na. “Als je niet gemotiveerd wordt door waar je aan werkt, dan is het waarschijnlijk niet zo goed.”

Ook goed om te weten.

Doe dus zoals REWORK adviseert: stippel niet eerst de complete route uit, maar start op, vlieg, blijf stijgen en laat de wind je leiden naar waar je op dat moment het beste naartoe kunt gaan. En de laatste tip: lees ook alle andere tips uit REWORK, voor je allerbeste vliegmobiel. Zo werk je slimmer en bereik je meer vlieguren dan ooit tevoren. Klinkt heel natuurlijk, toch?

Meer over REWORK: 

Wil je meer tips van REWORK? Lees dit manifesto. Klaar voor nóg meer tips? Hier vind je het complete boek, direct te lezen.

Nóg meer weten? Een kort interview met Jason Fried, auteur van REWORK over zijn inzichten in slimmer werken én zijn eigen (manier van) werken:

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Mis geen enkele tip!
Meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'
Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!
© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X