Je telefoon zo gebruiken dat hij bijdraagt aan je productiviteit en concentratie? Dat het je fysieke én mentale gezondheid een boost geeft — en dat terwijl je ook nog eens een potentiële telefoonverslaving te lijf gaat? Het kan, door onze 18 beste apps op het gebied van time management te gebruiken.

Hieronder vind je 18 apps. Stuk voor stuk ingedeeld in categorieën — van slimmer werken tot een betere mentale gezondheid. Lees ze door, installeer ze, test ze. Welke is jouw favoriet?

Time management apps voor slimmer werken

1. Evernote

Al je digitale notities vindbaar en toegankelijk op 1 centrale plek? Van ideeën, tot foto’s tot geknipte pagina’s? Evernote bewaart het en houdt het ook offline beschikbaar, waar je ook bent. Dankzij de handige ‘Web Clipper’, de mogelijkheid om audio op te nemen en de ‘schets’-modus heb je tal van manieren om notities te maken. Het mooie? De app is integreerbaar met zo goed als alles — denk Google Drive, Slack, Salesforce, Microsoft Teams, etcetera.

IOS / Android

Evernote

2. Todoist

Je kunt natuurlijk een ouderwetse takenlijstje maken: een vel papier waar je in grote letters ‘To Do’ opschrijft, veel te veel taken onder knalt en deze toch vervolgens kwijtraakt. Of je pakt het slim aan: je werkt met een digitale takenmanager — met Todoist. De beste manager die er is. Je voegt snel en overzichtelijk taken toe, deelt ze eenvoudig met collega’s of familieleden, en koppelt hem aan je Google Home of Alexa.

IOS / Android

Todoist

3. Braintoss

Wat je doet met al die spontane ideeën die in je opkomen? Met dingen die je invallen of die je te binnen schieten? Precies, die wil je zo snel mogelijk vastleggen — en Braintoss doet het voor je. De app stelt je in staat je mentale input te verzamelen en stuurt het vervolgens door naar je inbox. Zo komt alles netjes op één vaste plek binnen en hoef jij je geen zorgen te maken over het wel of niet vergeten van dat ene briljante idee.

IOS / Android

Braintoss

Meer over deze app leren? In deze video legt één van onze timemanagement experts, Björn, je uit wát de app doet en hoe hij werkt.

Time management apps voor meer focus

4. Pomodoro app

We kunnen honderduit vertellen over de voordelen van de pomodoro techniek. Van meer focus, uitstelgedrag voorkomen, tot aan prioriteiten stellen; de techniek waarin je in blokken van 25 minuten werkt, wérkt! Je kunt er simpelweg een ouderwetse kookwekker voor gebruiken, maar digitaal werkt natuurlijk nog altijd het beste: probeer Tomato One. Gratis, eenvoudig in het gebruik en daarnaast ook handig als ‘log’ te gebruiken. Hoeveel Pomodoro’s heb je al gedaan vandaag? Hoeveel pauzes? Deze app onthoudt het voor je.

IOS / Android (Voor Android-gebruikers is FocusToDo het beste alternatief)

Pomodoro

5. Go Fucking Work

Geen app, maar een add-on voor iedereen die zichzelf niet (altijd) kan beheersen en tussen het werken door “éééven” naar Nu of Facebook moet browsen. Go Fucking Work blokkeert de door jou gekozen sites die je afleiden van je werkzaamheden, zonder er doekjes om te winden. En dat is dan nog zacht uitgedrukt, als je de ‘harde’ uitdrukkingen ziet van Go Fucking (zegt het al) Work.

Google extensie

Time management apps voor time tracking

6. Moment

Telefoonverslaafd? Ik?! Nee, zoveel uur zit ik aan op smartphone hoor.” Maar klopt dat wel? Zonder dat jij het doorhebt steek jij ontzettend veel kostbare tijd en aandacht in je smartphone. Iets dat op den duur leidt tot een heuse telefoonverslaving. (Met alle gevolgen: blurring, FOMO, phubbing, nomofobie). ‘Moment’ steekt daar een stokje voor. De app meet jouw telefoongewoonten, koppelt deze aan je terug en spoort je aan te minderen. Voor een stukje inzicht en rust in je hoofd.

IOS / Android (Voor Android-gebruikers is Screen Time het beste alternatief)

Moment

7. Lifecycle

Inzicht krijgen in hoe je jouw tijd besteedt? In de activiteiten die je uitvoert, de plekken waar je heengaat en met wie je de meeste tijd doorbrengt? De app Lifecycle houdt precies bij hoe jij je privé-tijd besteedt. Leuk, wil je inzicht krijgen in wat je allemaal doet. Handig, wil je veranderingen aanbrengen in je levensstijl.

IOS / Android (Voor Android-gebruikers is TimeTrack het beste alternatief)

Lifecycle

8. Toggle

Bijhouden hoeveel tijd een taak kost? Hoeveel tijd je deze week aan je mail hebt besteed of hoelang je gemiddeld in een vergadering zit? Toggle is de beste app om werkgerelateerde zaken te tracken. Integreerbaar met Todoist, Asana, Trello, Evernote, Google Calendar… (en het heeft zelfs een ingebouwde Pomodoro timer!) Nice.

IOS / Android

Toggl

Even tussendoor

Meer van dit soort tips en handige adviezen? Volg ons dan op Instagram. Daar deelt zowel Björn als Tijdwinst.com de beste tips met je op het gebied van timemanagement en persoonlijke effectiviteit.

Time management apps voor goede gewoontes aanleren

9. Today

Van plan om een paar nieuwe goede gewoontes onder de knie te krijgen? Tegelijkertijd een paar slechte afbouwen? De habit tracker Today helpt je daarbij. Dankzij de mooie interface en overzichtelijke statistieken krijg je inzicht in hoe je er voor staat. Extra fijn: door ‘awards’ en ‘badges’ te winnen, blijf je extra gemotiveerd!

IOS / Android (Voor Android-gebruikers is Habitify het beste alternatief)

Today

10. Alarmy

The devil’s alarmclock, ook wel. De wekker schakelt namelijk pas uit wanneer je een reeks van vervelende opdrachten hebt voltooid. Denk aan het oplossen van een rekensom of een memory-spel (een prima uitdaging wanneer je nog slaapdronken bent). Of aan fysiek opstaan om een foto van bijvoorbeeld je wasbak te maken — iets dat gegarandeerd de diepste slaper uit zijn of haar bed krijgt. (Hij staat dan ook niet voor niets op nummer 1 als beste wekker-app in meer dan 70 landen.)

IOS / Android

Alarmy

Time management apps om nieuwe dingen te leren

11. Duolingo

Onder het motto “heb je tijd om over Facebook te scrollen, dan heb je ook tijd om iets nieuws te leren” raden we Duolingo aan. Je bent er vast mee bekend; de app met de groene uil die rechtstreeks in je ziel staart. Van Spaans, Russisch, tot Mandarijn — doordat de app de Ebbinghaus curve hanteert leer je binnen een korte tijd een nieuwe vreemde taal.

IOS / Android

Duolingo

12. Quora

Je zoektocht naar kennis voortzetten? Quora is een interessant platform waar je vragen (én antwoorden) vindt over de meest uiteenlopende onderwerpen — van historische vraagstukken, programmeren tot aan films en muziek. Leuk om je algemene kennis te verbreden. Nuttiger dan een zoveelste half uur Instagram of Facebook.

IOS / Android

Quora

13. Blinklist

Een andere manier om je kennis een boost te geven is door een hoop boeken te lezen — non-fictie boeken. Helaas heb je daar niet altijd tijd voor. Blinklist kwam daarom met het ingenieuze idee om de allerbeste boeken op het gebied van leiderschap, geschiedenis en psychologie alvast voor je samen te vatten. Enige dat jij nog moet doen? Je koptelefoon opzetten en luisteren— terwijl je de vaat doet bijvoorbeeld of de hond uitlaat. Leren was nog nooit zo eenvoudig.

IOS / Android

Blinkest

Time management apps voor een betere gezondheid

14. Myfitnesspal

Of je nou wat pondjes kwijt wil, je fitnessdoel wil bereiken of gewoon gezonder wil leven; Myfitnesspal is de aangewezen app. Punt. Met de grootste voedseldatabase houdt je gemakkelijk het aantal calorieën bij. Voeg meteen razendsnel je work-outs toe en koppel ‘m aan je fitbit of Apple watch — het enige dat jou nou nog van je doelen weerhoudt ben jezelf.

IOS / Android

Myfitnesspall

15. Zero

Intermittent fasting? Wij zijn fan. Om de duur van onze fast snel en overzichtelijk bij te houden gebruiken we de app Zero. Dankzij de timer, de slimme widget en de mogelijkheid om ‘badges’ te winnen gaat vasten van een leien dakje.

IOS / Android

Zero

16. Sleep Cycle

‘De beste klok is je biologische klok’, aldus Sleep Cycle. Stap je daarom regelmatig met het verkeerde been uit bed, probeer dan deze app. Hij analyseert namelijk je slaapgedrag op basis van je ademhaling en laat je ontwaken wanneer jij je in je lichtste slaapfase bevindt. Resultaat? Een betere slaapkwaliteit, en dat betekent: minder grumpy, meer focus gedurende de dag.

IOS / Android

Sleepcycle

Time management apps om mentaal sterker te worden

17. Reflectly

Hé, wanneer was de laatste keer dat je aandacht schonk aan je mentale gezondheid? Belangrijk, zeker wanneer je positiever in het leven wil staan, minder stress wil ervaren en negatieve gedachten wil bannen. Reflectly helpt je daarbij. De app gebruikt cognitieve gedragstherapie en mindfulness, en combineert deze in een overzichtelijke app. Het doel? Je gedachten in kaart brengen en positiviteit de boventoon laten voeren.

IOS / Android

Reflectly

18. Headspace

Meditatie heeft keer op keer bewezen dat het je onder andere gelukkiger maakt, om nog maar te zwijgen over het effect dat het op je productiviteit en concentratie heeft. Omdat beginnen met mediteren toch intimiderend kan zijn, wil Headspace je daarbij helpen. De app voorziet jou van honderden begeleidende meditatie-sessies, kalmerende geluiden om in slaap te doezelen, en biedt begeleiding bij ‘sos’-momenten (zoals acute stress of paniekaanvallen.)

IOS / Android

Headspace

Kortom

Dit zijn ze, de allerbeste time management apps. 18 om precies te zijn. Probeer ze uit, allemaal of een paar. Merk op welk effect ze op je productiviteit, concentratiespanne en geluk hebben en laat ons weten welke jouw favoriet is. Waak er wel voor dat je mindful om blijft gaan met je smartphone!

Meer weten? | Cursus Time Management

Wil je nou weten hoe jij je leven nóg productiever kunt maken – ook buiten jouw smartphone om? Volg dan eens een cursus Time Management.

In minder dan 1 dag leer jij hoe je op een slimme en efficiënte manier kunt omgaan met die dagelijkse stortvloed aan ad-hoczaken en andere afleidingen. Want laten we eerlijk zijn, jouw smartphone kan niet alle chaos in jouw (werk)leven oplossen – jouw workflow zou ook best opgefrist mogen worden.

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van timemanagement, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog