Welkom bij de nieuwste aflevering van onze podcast, waar we de klassiekers van time management ontrafelen en je laten kennismaken met een absolute must-read: “Getting Things Done®” van David Allen. Björn Deusings en Inge Nysten duiken diep in deze time management ‘bijbel’ om jou te helpen het hoofd boven water te houden en (eindelijk) die geest als water te bereiken.

Waarom wil je dat?

Nou, ken je dat gevoel? Het knagende besef dat er iets op je to-do lijst staat, maar het blijft hangen in een mist van vergetelheid? Het is niet alleen rusteloos, maar het veroorzaakt ook een berg stress. Het idee dat je constant achter de feiten aanrent, in plaats van de regisseur te zijn van je eigen (werk)leven. Als je dit herkent, is “Getting Things Done®” misschien precies wat je nodig hebt. Wij hebben het voor jou gelezen en zijn hier om de beste inzichten met jou te delen!

Wat is “Getting Things Done®” of “GTD®?”

“Getting Things Done®” is al meer dan twee decennia een time management-juweeltje. Geschreven door David Allen, richt dit boek zich op het wegnemen en organiseren van mentale onrust, die ‘open eindjes’ in je hoofd veroorzaakt. Het doel? Zaken loslaten! Niet langer stressen, maar vrij kunnen denken over werk.

Een ‘mind like water’ bereiken, zoals Allen het noemt: een heldere geest, in staat om vrij te creëren en te reageren, zonder afleiding of verdeelde focus. Wie wil dat nu niet?

In deze aflevering van de Tijdwinst Podcast delen we graag onze meest favoriete inzichten met je. Onder andere:

 1. 🌪️ Vanuit chaos kun je niet effectief plannen of strategisch denken.
 2. 🎯 Bedenk hoe het eindresultaat eruit ziet: waar werk je naartoe?
 3. 🧠 Bewaar niet alles in je hoofd. Daar is het niet voor bedoeld.
 4. 📊 Onderscheid taken van projecten; het zijn namelijk twee verschillende dingen.
 5. 🚀 Richt je op de volgende actie: ‘Wat kan ik als eerste doen?’
 6. ⏱️ Get things done! Gebruik de twee-minuten-regel.
 7. 📝 Gebruik lijsten om zaken waarmee jij nu niets hoeft te doen op te slaan.
 8. 🔄 Gebruik een betrouwbaar systeem dat jou aanmoedigt om actie te ondernemen.
 9. 🗓️ Plan wekelijks tijd in om je systeem bij te werken en door te nemen.

Nieuwsgierig? Luister dan naar deze podcast waarin we dieper ingaan op deze inzichten en ontdek hoe “Getting Things Done®” jou kan helpen om eindelijk die rusteloosheid en stress achter je te laten. Get things done en krijg (eindelijk) een geest als water! Check ook het bijbehorende artikel, daarin bespreken we alle punten tot in detail: “Wij lazen “Getting Things Done®” zodat jij het niet hoeft te doen — dit zijn de beste inzichten”.

Meer weten over het besproken onderwerp? Lees gerust verder

Wil je meer lezen over dit onderwerp of aan de slag met de tips die we in deze video hebben besproken? Check dan eens deze handige artikelen. Daar vind je nog meer waardevolle informatie en praktische tips die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw persoonlijke effectiviteit en slimmer (samen)werken:

Wie zijn wij? | Tijdwinst.com

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog