Heb je ook dat gevoel dat belangrijke informatie door je vingers glipt? Dat je eindeloos zoekt naar notities, ideeën, of inspiratie die je ergens hebt opgeslagen maar niet kunt vinden? Nou, je bent niet de enige! In deze aflevering duiken wij – Björn Deusings en Inge Nysten, time management experts – dieper in het fascinerende boek ‘Building a Second Brain’ van Tiago Forte, waarin we je laten zien hoe je digitale informatie op een slimme manier kunt organiseren, en waarom dat je creativiteit een boost kan geven.

We herkennen het namelijk allemaal: informatie-overload. Van e-mails tot podcasts, van appjes tot video’s, de hoeveelheid informatie die dagelijks op ons afkomt, is overweldigend. Maar wat als we je vertellen dat veel van deze informatie verborgen schatten van creatieve ideeën kunnen bevatten? Tiago Forte gelooft dat we deze informatie kunnen omzetten in waardevolle creatieve inzichten door een ‘Second Brain’ te bouwen.

Wat houdt dat in, een ‘second brain’?

Nou, stel je voor dat je een briljant idee haalt uit een artikel dat je maanden geleden hebt gelezen, en dat je dit idee nu kunt toepassen om je werk te verbeteren. Of denk aan al die afbeeldingen, citaten en ideeën die je hebt verzameld en die nu als inspiratie kunnen dienen voor je projecten en creatieve uitingen. Jouw brein kan dit allemaal niet opslaan, maar een ‘Second Brain’ kan dat wel.

In ‘Building a Second Brain’ leer je hoe je een extern geheugen kunt creëren, een digitale opslagplaats voor al je waardevolle informatie, ideeën en inspiratie. Op die manier hoef je niet langer kostbare tijd te verspillen aan het zoeken naar verloren notities of ideeën. Je hebt alles binnen handbereik wanneer je het nodig hebt, of het nu gaat om een belangrijke presentatie, het lanceren van een product of het starten van een bedrijf.

Dus, als je klaar bent om je creativiteit een boost te geven en je productiviteit naar een hoger niveau te tillen, luister dan naar de vierde aflevering van Tijdwinst.com. Ontdek hoe je een ‘Second Brain’ kunt bouwen en transformeer de manier waarop je informatie beheert en gebruikt. Het is tijd om die waardevolle ideeën niet langer te laten glippen, maar ze te benutten voor succes en groei. Veel luisterplezier! 🚀🧠✨

Meer weten over het besproken onderwerp? Lees gerust verder

Wil je meer lezen over dit onderwerp of aan de slag met de tips die we in deze video hebben besproken? Check dan eens deze handige artikelen. Daar vind je nog meer waardevolle informatie en praktische tips die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw persoonlijke effectiviteit en slimmer (samen)werken:

Wie zijn wij? | Tijdwinst.com

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog