Gevangen in die veeleisende rat race en op zoek naar balans en rust Welkom bij de nieuwste aflevering van de Tijdwinst Podcast! In deze aflevering gaat onze time management expert Björn in gesprek met Ghislen Nysten. Ghislen heeft jarenlange ervaring in de drukke en reactieve juridische sector en internationale detachering en heeft een complete 180 graden switch gemaakt naar time management trainer.

In dit boeiende gesprek vertelt Ghislen hoe hij de overstap maakte van een reactieve werkhouding naar een meer gebalanceerde en productieve aanpak. Samen bespreken ze de cultuur van lange werkuren en continue beschikbaarheid, en waarom deze niet altijd tot de beste resultaten leiden. Ghislen deelt zijn inzichten en praktische tips over hoe je burn-out kunt voorkomen en toch succesvol kunt zijn in veeleisende sectoren.

Wat kun je verwachten in deze aflevering?

 • 🚨 Van reactief naar proactief werken: Ghislen legt uit hoe hij zijn werkstijl transformeerde en welke voordelen proactief werken met zich meebrengt. Hij laat zien hoe structuur en planning leiden tot betere resultaten en minder stress.
 • ⏰ De valkuil van lange uren: ze bespreken de cultuur van lange werkuren, vooral in de juridische sector en internationale detachering, en hoe deze vaak leidt tot inefficiëntie en uitputting. Ze benadrukken het belang van focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.
 • ⌛️ De 80-20 regel: het Pareto-principe, waarbij 20% van je inspanningen 80% van je resultaten oplevert, wordt uitgebreid besproken. Ghislen deelt hoe hij dit principe toepast om efficiënter te werken en meer te bereiken in minder tijd.
 • ❌ Grenzen stellen: het belang van het stellen en communiceren van grenzen wordt besproken, met praktische tips om dit effectief te doen zonder klantvriendelijkheid of collegialiteit te verliezen.
 • 🤒 Rust en herstel: Het belang van rust en herstel komt aan bod. Ghislen deelt hoe hij leerde om in het weekend echt af te schakelen en waarom dit cruciaal is voor duurzame productiviteit en werkgeluk.
 • 🌱 Tips voor startende professionals: Ghislen geeft waardevolle adviezen aan mensen die net beginnen in een veeleisende sector. Hij bespreekt hoe je vanaf het begin een gezonde werkstijl kunt ontwikkelen en veelvoorkomende valkuilen kunt vermijden.

Dus, wil je weten hoe je meer uit je werkdag kunt halen zonder jezelf op te branden? Hoe je de balans kunt vinden tussen productiviteit en werkgeluk? Luister dan naar deze aflevering en ontdek hoe jij jouw werkleven kunt transformeren. Mis het niet!

Meer weten?

Wil je meer lezen over dit onderwerp of aan de slag met de tips die we in deze video hebben besproken? Check dan eens deze handige artikelen. Daar vind je nog meer waardevolle informatie en praktische tips die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw persoonlijke effectiviteit en slimmer (samen)werken:

Meer Tijdwinst.com

Wil jij jouw productiviteit naar een hoger niveau tillen en meer gedaan krijgen in minder tijd? Volg ons op social media en ontdek een schat aan handige tips en inzichten over time management en persoonlijke effectiviteit!

Volg Tijdwinst op social media

Waar vind je Tijdwinst? Volg ons op InstagramLinkedInFacebookPinterestX en Threads voor dagelijkse updates en inspiratie. Onze platforms helpen jou op weg naar een georganiseerder, krachtiger en productiever leven!

Schrijf je in voor de Tijdwinst Nieuwsbrief

Mis ook onze wekelijkse Tijdwinst nieuwsbrief niet! Boordevol inspiratie dankzij de laatste artikelen, praktische adviezen en slimme trucs om jou te helpen excelleren in je werk en privéleven. Schrijf je in.

Bekijk Tijdwinst op Youtube

En vergeet ook ons Youtube-kanaal niet! Elke week delen we daar waardevolle inzichten, praktische tips en boeiende content over time management en persoonlijke effectiviteit. Of je nu op zoek bent naar manieren om je werkdag te optimaliseren, efficiënter te werken of simpelweg meer balans te vinden, hier ben je aan het juiste adres! Volg ons op Youtube.

Lees ons boek

En als kers op de taart, raden we je aan om Björn Deusings’ boek ‘Elke Dag om 15.00 Klaar‘ te lezen. Ontdek de geheimen van effectief time management, efficiënt werken en het bereiken van een stressvrij werkleven.

Bereik meer in minder tijd!

Wie is Tijdwinst.com

Wil jij slimmer (samen)werken en jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren? Dan ben je bij Tijdwinst.com aan het juiste adres! Als dé expert op het gebied van modern time management bieden wij 1-daagse trainingen aan in onder andere feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit, snellezen en leidinggeven.

Onze trainingen worden gegeven in kleine groepen, zodat we persoonlijke aandacht en feedback op maat kunnen bieden. Zo krijg je een persoonlijk actieplan waarmee je direct aan de slag kunt. Wil je de cursus graag samen met jouw collega’s volgen? Dan is een in-company training op maat mogelijk, waarbij onze échte experts bij jou op locatie komen.

Wie zijn wij? | Tijdwinst.com

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog