Zoek je naar manieren om jouw dagelijkse leven en werk efficiënter en gelukkiger te maken? Stem dan zeker af op de nieuwste aflevering van de Tijdwinst Podcast, waar Björn Deusings en Inge Nysten, experts in timemanagement, een deep dive maken in Jordan B. Peterson’s boek ’12 Rules for Life’. 

In deze aflevering verkennen Björn en Inge elk van de twaalf levensregels die Peterson voorstelt om persoonlijke en professionele groei te bevorderen. Van het belang van het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid tot tips voor het verbeteren van sociale relaties, elke van de 12 regels biedt praktische adviezen die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven.

 1. 🚶‍♂️ Sta rechtop met je schouders naar achteren – Het belang van zelfvertrouwen en een krachtige uitstraling.
 2. 🤝 Behandel jezelf als iemand voor wie je verantwoordelijk bent – Neem verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn.
 3. 👫 Vrienden met mensen die willen dat je slaagt – Omring jezelf met positieve en ondersteunende mensen.
 4. 🪞Vergelijk jezelf met wie je gisteren was, niet met wie iemand anders vandaag is – Focus op persoonlijke vooruitgang en ontwikkeling.
 5. 👨‍👩‍👧‍👦 Laat je kinderen geen dingen doen waardoor je ze gaat haten – Richtlijnen voor effectief en respectvol ouderschap.
 6. 🏠 Zorg ervoor dat je eigen huis op orde is voordat je kritiek levert op de wereld – De noodzaak van persoonlijke integriteit voordat men externe zaken beoordeelt.
 7. 🎯 Streef naar wat betekenisvol is (niet wat gemakkelijk is) – Moedig luisteraars aan om uitdagingen aan te gaan die echte waarde toevoegen aan hun leven.
 8. 🤐 Vertel de waarheid – of lieg tenminste niet – Het belang van eerlijkheid en authenticiteit in alle interacties.
 9. 🗣️ Neem aan dat de persoon met wie je luistert iets weet wat jij niet weet – De waarde van nederigheid en openheid in gesprekken.
 10. 💬 Wees nauwkeurig in je wat je zegt – Duidelijke en precieze communicatie voorkomt misverstanden en fouten.
 11. 🛹 Laat kinderen die skateboarden met rust – Het belang van het toestaan van vrijheid en het nemen van risico’s in de ontwikkeling van kinderen.
 12. 🐱 Aai een kat als je er een tegenkomt op straat – Het vinden van momenten van vreugde in kleine, dagelijkse interacties.

Björn en Inge bespreken hoe deze en andere regels je kunnen helpen om je werk- en levensgeluk te verhogen, terwijl ze ook persoonlijke anekdotes en inzichten delen over hoe deze principes hen hebben geholpen. Dus, of je nu op zoek bent naar een betere werk-leven balans, krachtiger in je schoenen wilt staan of methoden zoekt om je sociale omgeving te verbeteren, deze aflevering van de Tijdwinst Podcast helpt je op weg naar een rijker, meer vervullend leven.

Meer weten?

Wil je meer lezen over dit onderwerp of aan de slag met de tips die we in deze video hebben besproken? Check dan eens deze handige artikelen. Daar vind je nog meer waardevolle informatie en praktische tips die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw persoonlijke effectiviteit en slimmer (samen)werken:

Meer Tijdwinst.com

Wil jij jouw productiviteit naar een hoger niveau tillen en meer gedaan krijgen in minder tijd? Volg ons op social media en ontdek een schat aan handige tips en inzichten over time management en persoonlijke effectiviteit!

Volg Tijdwinst op social media

Waar vind je Tijdwinst? Volg ons op InstagramLinkedInFacebookPinterestX en Threads voor dagelijkse updates en inspiratie. Onze platforms helpen jou op weg naar een georganiseerder, krachtiger en productiever leven!

Schrijf je in voor de Tijdwinst Nieuwsbrief

Mis ook onze wekelijkse Tijdwinst nieuwsbrief niet! Boordevol inspiratie dankzij de laatste artikelen, praktische adviezen en slimme trucs om jou te helpen excelleren in je werk en privéleven. Schrijf je in.

Bekijk Tijdwinst op Youtube

En vergeet ook ons Youtube-kanaal niet! Elke week delen we daar waardevolle inzichten, praktische tips en boeiende content over time management en persoonlijke effectiviteit. Of je nu op zoek bent naar manieren om je werkdag te optimaliseren, efficiënter te werken of simpelweg meer balans te vinden, hier ben je aan het juiste adres! Volg ons op Youtube.

Lees ons boek

En als kers op de taart, raden we je aan om Björn Deusings’ boek ‘Elke Dag om 15.00 Klaar‘ te lezen. Ontdek de geheimen van effectief time management, efficiënt werken en het bereiken van een stressvrij werkleven.

Bereik meer in minder tijd!

Wie is Tijdwinst.com

Wil jij slimmer (samen)werken en jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren? Dan ben je bij Tijdwinst.com aan het juiste adres! Als dé expert op het gebied van modern time management bieden wij 1-daagse trainingen aan in onder andere feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit, snellezen en leidinggeven.

Onze trainingen worden gegeven in kleine groepen, zodat we persoonlijke aandacht en feedback op maat kunnen bieden. Zo krijg je een persoonlijk actieplan waarmee je direct aan de slag kunt. Wil je de cursus graag samen met jouw collega’s volgen? Dan is een in-company training op maat mogelijk, waarbij onze échte experts bij jou op locatie komen.

Wie zijn wij? | Tijdwinst.com

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog