Voor de Gen Z’ers lijkt een wereld zonder smartphones en sociale media ondenkbaar. Maar laten we eerlijk zijn, sociale media hebben ook hun keerzijde. Te midden van alle stories en likes eisen de uren die we erop doorbrengen hun tol op onze mentale gezondheid en productiviteit.

In onze podcast ontrafelen Björn en Inge de betovering van sociale media op jouw brein, de diepgaande gevolgen op je mentale welzijn en productiviteit, en waarom techgiganten niet genoeg doen om ons te beschermen. Ze bieden ook krachtige tips om bewuster met sociale media om te gaan.

“Een social media verslaving zorgt voor constante afleiding waardoor je productiviteit achterblijft en je uiteindelijk verminderde werkprestaties levert. Het kan je mentale gezondheid schaden, met name je zelfbeeld, en wanneer je hier gevoelig voor bent, kun je te maken krijgen met depressie, angststoornissen of gevoelens van eenzaamheid. En mocht je denken dat het je socialer maakt, think again: ondanks de schijnbare likes en volgers voel jij je eenzamer dan ooit tevoren.”

Benieuwd hoe dopamine jouw brein betovert bij elke like? Wil je de duistere kant van sociale media begrijpen? En ben je klaar om de regie over jouw sociale mediabeleving terug te pakken? Luister nu naar de Tijdwinst Podcast en ontdek hoe je de verslavende cirkel doorbreekt, jouw mentale welzijn beschermt en bewuste keuzes maakt in de wereld van likes en retweets.

Hoe zwaar heeft (a)sociale media jou in je greep? Laat het ons weten en deel jouw ervaringen met mindful social media-gebruik! Samen creëren we een gezondere digitale wereld.

Verder lezen over het effect van social media?

Wil je meer lezen over dit onderwerp of aan de slag met de tips die we in deze video hebben besproken? Check dan eens deze handige artikelen. Daar vind je nog meer waardevolle informatie en praktische tips die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw persoonlijke effectiviteit en slimmer (samen)werken:

Meer Tijdwinst.com

Wil jij jouw productiviteit naar een hoger niveau tillen en meer gedaan krijgen in minder tijd? Volg ons op social media en ontdek een schat aan handige tips en inzichten over time management en persoonlijke effectiviteit!

Volg Tijdwinst op social media

Waar vind je Tijdwinst? Volg ons op Instagram, LinkedIn, Facebook, Pinterest, X en Threads voor dagelijkse updates en inspiratie. Onze platforms helpen jou op weg naar een georganiseerder, krachtiger en productiever leven!

Schrijf je in voor de Tijdwinst Nieuwsbrief

Mis ook onze wekelijkse Tijdwinst nieuwsbrief niet! Boordevol inspiratie dankzij de laatste artikelen, praktische adviezen en slimme trucs om jou te helpen excelleren in je werk en privéleven. Schrijf je in.

Bekijk Tijdwinst op Youtube

En vergeet ook ons Youtube-kanaal niet! Elke week delen we daar waardevolle inzichten, praktische tips en boeiende content over time management en persoonlijke effectiviteit. Of je nu op zoek bent naar manieren om je werkdag te optimaliseren, efficiënter te werken of simpelweg meer balans te vinden, hier ben je aan het juiste adres! Volg ons op Youtube.

Lees ons boek

En als kers op de taart, raden we je aan om Björn Deusings’ boek ‘Elke Dag om 15.00 Klaar‘ te lezen. Ontdek de geheimen van effectief time management, efficiënt werken en het bereiken van een stressvrij werkleven.

Bereik meer in minder tijd!

Wie is Tijdwinst.com

Wil jij slimmer (samen)werken en jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren? Dan ben je bij Tijdwinst.com aan het juiste adres! Als dé expert op het gebied van modern time management bieden wij 1-daagse trainingen aan in onder andere feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit, snellezen en leidinggeven.

Onze trainingen worden gegeven in kleine groepen, zodat we persoonlijke aandacht en feedback op maat kunnen bieden. Zo krijg je een persoonlijk actieplan waarmee je direct aan de slag kunt. Wil je de cursus graag samen met jouw collega’s volgen? Dan is een in-company training op maat mogelijk, waarbij onze échte experts bij jou op locatie komen.