Heb je ooit geprobeerd je gewoontes te veranderen, misschien rond nieuwjaar of op een willekeurige maandag? We kennen allemaal het enthousiasme om nieuwe gewoontes aan te nemen, maar helaas eindigen veel pogingen in frustratie. Hoe kun je dit vermijden? En hoe kun je goede gewoontes ontwikkelen terwijl je de negatieve achter je laat? Björn Deusings en Inge Nysten praten erover in de nieuwste aflevering van de Tijdwinst Podcast.

Focus op wie jij wilt zijn: wat is jouw identiteit?

We duiken in de populaire ‘Atomic Habits’ van James Clear, waarin hij schrijft over kleine 1%-verbeteringen. Het doel? Verander jouw identiteit en werk vanuit een systeem, niet alleen op wilskracht. Dat is namelijk moeilijk vol te houden. Verandering lijkt namelijk soms onmogelijk, vooral als eerdere pogingen zijn mislukt. Maar het ligt niet aan jou, het ontbreekt simpelweg aan een goed systeem. Richt je daarom niet op grote veranderingen, maar op de kleine dagelijkse keuzes en acties: atomic habits.

  • Focussen op het resultaat: bijvoorbeeld het verliezen van gewicht of het schrijven van een boek. Dit is wat je uiteindelijk oplevert.
  • Focussen op het proces: denk aan het aanpassen van je fitness routine of dagelijks een paar pagina’s lezen. Dit gaat over wat je dagelijks doet.
  • Focussen op de identiteit: dit gaat over hoe je naar de wereld kijkt, wat je denkt en hoe je jezelf ziet: “ik ben een sportief persoon die veel waarde hecht aan gezondheid en fitness”. Dit gaat over wie jij bent.

Bij het aanleren van nieuwe gewoontes richten veel mensen zich echter op het resultaat, de eerste laag. Maar voor echte verandering moet je je richten op de persoon die je wilt worden, je identiteit – de derde laag. Als je bijvoorbeeld zegt dat je “een sportief persoon bent,” zul je makkelijker keuzes maken die daarbij passen.

Dus het doel is niet alleen om een instrument te leren bespelen, maar om een muzikant te worden. Het doel is niet alleen om kilo’s kwijt te raken, maar om een gezond en fit persoon te zijn. Kortom: als je je identiteit als basis neemt, zullen je gewoontes en routines vanzelf veranderen, zonder veel weerstand.

Benieuwd? Luister naar de podcast waar we dieper ingaan op deze inzichten en ontdek hoe “Atomic Habits” je kan helpen om eindelijk van slechte gewoontes af te komen.

Bereik meer in minder tijd! Ontdek Tijdwinst

Wil jij jouw productiviteit naar een hoger niveau tillen en meer gedaan krijgen in minder tijd? Volg ons op social media en ontdek een schat aan handige tips en inzichten over time management en persoonlijke effectiviteit!

🐿️ Tijdwinst op social media

Waar vind je Tijdwinst? Volg ons op InstagramLinkedInFacebookPinterestX en Threads voor dagelijkse updates en inspiratie. Onze platforms helpen jou op weg naar een georganiseerder, krachtiger en productiever leven!

🎙️Tijdwinst podcast

Luister ook naar de Tijdwinst Podcast – dé podcast voor slimmer werken, persoonlijke effectiviteit en timemanagement! Hier gaat Björn in gesprek met boeiende gasten die expert zijn op het gebied van efficiënt werken. Samen duiken ze in waardevolle inzichten, delen ze praktische tips en bespreken ze de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van time management.

📬 Tijdwinst nieuwsbrief

Mis ook onze wekelijkse Tijdwinst nieuwsbrief niet! Boordevol inspiratie dankzij de laatste artikelen, praktische adviezen en slimme trucs om jou te helpen excelleren in je werk en privéleven.

🎥 Tijdwinst Youtube-kanaal

En vergeet ook ons Youtube-kanaal niet! Elke week delen we daar waardevolle inzichten, praktische tips en boeiende content over time management en persoonlijke effectiviteit. Of je nu op zoek bent naar manieren om je werkdag te optimaliseren, efficiënter te werken of simpelweg meer balans te vinden, hier ben je aan het juiste adres!

📘 Tijdwinst boek ‘Elke Dag om 15.00 Klaar’

En als kers op de taart, raden we je aan om Björn Deusings’ boek ‘Elke Dag om 15.00 Klaar‘ te lezen. Ontdek de geheimen van effectief time management, efficiënt werken en het bereiken van een stressvrij werkleven.
Bereik meer in minder tijd!

Wie zijn wij? | Tijdwinst.com

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog