Buiten Werken: 5 Praktische Tips voor Beginners

Eindelijk, het is weer lente. Het seizoen van een voorzichtig zonnetje, een frisse wind door je hoofd en: Buiten werken! Weg uit dat kantoor waar je al die maanden overwinterd hebt. Maar hoe?

Buiten werken doet veel voor je productiviteit, creativiteit én je stress-niveau. Mits je het goed doet… Let goed op, want hier komen 5 praktische tips om effectief en productief buiten te kunnen werken. Neem ze mee en maak je werkdag zo veel aangenamer dit seizoen.

1. Locatie, locatie, locatie

Het succes van je buitenwerk-sessie hangt grotendeels af van de locatie. Maak het jezelf niet te moeilijk door meteen met je laptop in het gras neer te ploffen. Buiten het feit dat dit geen handige werkhouding is, moet je rekening houden met vocht in je laptop en mieren die over je voeten krioelen en je uit je concentratie halen. Het is de harde werkelijkheid, helaas.

Tip: altijd haast en stress? Volg onze 1-daagse cursus time management!
Meer weten?

Maar niet getreurd, want buiten werken kun je nog steeds in dat romantische parkje doen. Kies liever een bankje of een stoepje waar je op kunt zitten.

Genieten van het zonnetje kun je ook op een terrasje of je eigen dakterras. Aanzienlijk praktischere plekken, omdat je vlakbij primaire levensbehoeften bent: toilet, water, voedsel en – niet te vergeten – wifi.

2. Kies de juiste klus én het juiste device

Bedenk goed welke taken op je to-dolijstje je het beste buiten kunt uitvoeren. Een artikel schrijven zal misschien lastiger gaan dan een research-artikel lezen of brainstormen. Kies dus de meest geschikte klus die je op het meest geschikte device kunt uitvoeren.

Een artikel of boek lezen doe op je e-reader, die veel handzamer is en aangenamer leest dan je laptop. Brainstormen doe je old-school op een kladblok. Niet alleen handzaam, maar ook een prima taak om buiten uit te voeren aangezien je creativiteit een enorme boost krijgt door de frisse wind en de verandering in omgeving.

3. Optimaliseer je laptop voor buitengebruik

Toch je laptop gebruiken? Zorg dan voor de juiste omstandigheden en maak gebruik van handige hulpmiddelen!

Laptop-ergernis nummer één van buitenwerkers is schittering van de zon in je beeldscherm. Met het verhogen van de helderheid van het scherm los je het probleem maar voor een klein deel op. Stop met ogenknijpen en los het probleem gemakkelijk op met een anti-glare screenprotector tegen glinstering van je beeldscherm (voor de beginnende buitenwerker) of een zonnescherm voor je laptop (voor de geavanceerde buitenwerker). Geen zin om meteen geld uit te geven aan buiten werken, omdat je nog aan het uitproberen bent? Een gratis alternatief is een kartonnen doos waar je je laptop in zet.

Buiten Werken 5 Praktische Tips voor Beginners

Wellicht voor de hand liggend, maar altijd goed om je er even aan te herinneren: neem een reserve-accu voor je laptop mee. Werk je met een macbook? Deze extra accu werkt via je usb-poort!

Van plan om voortaan buiten te gaan werken met je laptop? Dan loont het zich wellicht om de handige sol-laptop aan te schaffen. Deze laptop voedt zijn accu door middel van uitklapbare zonnepanelen. Twee uur zonne-laden is goed voor acht tot tien uur zonder voeding, zo beloven de makers van de Sol-laptop. Voor de fanatieke buiten werkers!

4. Blijf bereikbaar

Ben je lekker op dreef in het zachte lente-zonnetje? Vergeet dan toch je collega’s op kantoor niet! Zorg dat je wifi hebt, zodat je via iMessenger of Skype bereikbaar bent voor korte dringende vragen of telefonisch voor uitgebreidere dringende verzoeken. Zoek een plek op met openbaar wifi, ga in je eigen tuin of op je dakterras zitten, gebruik een dongle of maak van je telefoon een internet-hotspot om deze apps te kunnen gebruiken.

Tip: meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'

5. Bouw het rustig op

Buiten werken is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je voor het eerst gaat buiten werken, zorg er dan voor dat je laptop-accu half leeg is. Zo zet je een tijdlimiet voor jezelf waar je niet onderuit kan. Een uur is genoeg om mee te beginnen.

Kijk goed hoeveel je gedaan hebt gekregen binnen dat eerste tijdsbestek. Vergelijk dat met je productiviteit per uur op kantoor. Is dit aanzienlijk minder? Dan moet je er aan geloven dat buiten werken niet voor jou is weggelegd. Of dat je nog een paar aanpassingen aan moet brengen in de manier waarop je buiten werkt.

Ervaring aan het opbouwen met buiten werken? Deel ze in een reactie!

Meer weten?

In onze training Timemanagement gaan we hier verder in op efficiënt werken, ook binnenshuis ;).

Binnen 1 dag leren we je meer van zulke technieken en ontdek je hoe je nog efficiënter kunt werken. Dat kan in onze open training (waarbij je een cursus bij jou in de buurt volgt) of tijdens onze In-Company training (waarbij je samen met je collega’s bij jou op locatie leert).  Doen!

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Mis geen enkele tip!
Meld je nu aan voor onze tips per e-mail en ontvang gratis het e-book 'Beter Slapen, Slimmer Werken'
Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!
© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X